20 July 2007

JURNAL DE VACANTA (I)

INSULA SOARELUI

Are toate calitatile ca sa-si merite numele si nu se poate sa nu te marcheze un sejur pe una din plajele sale. Fie cu nisip la malul Mediteranei, fie cu pietricele care-ti dau de furca la malul Egeei, plajele din Rhodos reflecta culoarea turcoaz a apei in sufletul oricui vine sa se relaxeze pentru cateva zile. Si nu poti sa nu iei aceasta amintire acasa pentru totdeauna.



I se mai spune si paradisul wind surferilor pentru ca se afla la intalnirea Mediteranei cu Egeea, o chestie pe care n-am s-o inteleg niciodata, pentru ca mintea mea refuza sa priceapa cum se stabileste pana unde e Mediterana si de unde incepe Egeea. Dar curentii isi fac treaba, la fel si vantul si pana la urma este o gaselnita turistica importanta pentru ei.



I s-ar putea spune linistit insula de foc, pentru ca pe alocuri ai impresia ca soarele este la o aruncatura de bat deasupra ta si te frige la propriu... Asta se intampla insa departe de mal, acolo unde briza nu te mai ajunge. Merita insa sa faci o croaziera de o zi...Asta daca esti suficient de indragostit de apa ca sa nu te deranjeze faptul ca mare lucru nu e de facut. Cine alege o croaziera mai mare...ferice de el.



Rhodos este o insula atipica si nu degeaba ii spun grecii "insula straina". De-abia departe de capitala am gasit ceva din alb-albastrul Greciei :



In Lindos, la aproximativ doua ore de mers pe mare. O experienta unica, dar si obositoare, confirmata chiar de un localnic. La intoarcerea la hotel, afland pe unde ne-am perindat, una dintre gazde a replicat : Hot, isn't it? Si a ras.



Pentru finalul acestei parti, sa nu uit de magarusii din Lindos, obligati sa care toti turistii supraponderali si speriati de miscare... Stiam despre ei si ma tenta enorm sa ma las urcata pana sus, pe Acropole de un magarus, dar...pana la urma n-a fost sa fie. Si nu sunt sigura ca regret...



(Va continua)

No comments: