25 March 2008

ROZA VANTURILOR

Oameni buni, in sfarsit recunosc si autoritatile noastre ca orasul care poarta cu rusine numele de capitala, nu este nici pe departe la un nivel cat de cat de bun simt...Pai de cand a dat peste noi nebunia summitului, barosanii au trimis pe strazi tot felul de maturaci care, dăi-dăi cu târnul, se lupta cu praful si cu gunoiul. Daca era sa traim intr-un oras normal, poate incepeau cu alte probleme ale urbei, nu tocmai cu mizeria, nu? Dupa ce serviciile secrete s-au facut de başcălie cu sigilarea canalelor cu resturi de pasta de la pistele de biciclisti, de s-au distrat aurolacii cateva zile de prostia lor, acum s-a trecut la faza si mai penibila a cosmetizarii orasului. Cam cum i-ai da la baba raioasa cu fond de ten de la MaxFactor si ai trimite-o sa pozeze in Hustler. Cam asta e rezultatul actiunii autoritatilor ... Sa nu creada cineva ca se face curat IN ORAS. Se matura in zona pe unde vor trece coloanele...se aranjeaza NUMAI ce se vede. Evident, gunoiul se baga sub pres.

E un aer asa de capitala sud americana, unde daca te ratacesti si iesi din zona "controlata" te trezesti fata in fata cu mizeria, saracia, interlopii, si tot ce se scurge din zonele civilizate spre periferii.

Doamne fereste, sa schimbe aia traseul pe unde se vor plimba cu limuzinele blindate...

Va dati seama in ce stress traiesc oamenii astia care ne conduc? Io tot nu inteleg de ce nu ne obliga sa stam in case... Nu de alta, dar sa nu vada aia - care sunt dumnezei pe pamant - cat de tristi, de cenusii, de resemnati, de penibili suntem toti, cu zdrentele noastre de firma sau de la second-hand, cu masinile noastre de zeci de mii de euro sau doar...dacii, cu rasuflarea noastra coclita de 50 de ani de comunism, de care ne mai mantuieste doar...sfarsitul...

Sau...NATO?


P.S Inteleg acum, ca se aduna si maidanezii care maraie pe traseul coloanelor oficiale...Stie cineva cumva, daca ii aduc la noi, in cartiere?!

No comments: