18 May 2009

PENIBILA SARACIE

Stiu, stiu, nici un om nu ar trebui sa se simta penibil pentru ca este sarac. Stiu ca nici un om de pe lumea asta nu ar trebui privit altfel doar pentru ca nu are bani.

Insa, pe cinstea mea, cum sa nu fii penibil cand nu ai dupa ce bea apa, dar vrei cu orice pret sa ai iPhone. Cum sa nu fii demn de dispret cand in loc sa-ti vezi cu demnitate de lipsurile tale, iti traumatizezi familia strangand bani si platind rate uriase pentru masina de zeci de mii de euro.

Pentru ca, da, romanul e convins ca burta n-are geam si daca esti mort de foame oricum n-o sa stie nimeni pentru ca toti or sa fie ocupati sa te admire... Prosteasca vanitate este cel mai rau pacat...poate nu religios, dar cu siguranta social.

Si in aceasta pleiada de penibili rupti in cur si cu petice la coate, recordul este detinut de... (da! pot sa jubileze toti misoginii ) femeile cu genti Louis Vuitton ( si cativa barbati pe care i-am vazut cu ochii mei).

Nu se mai poate oameni buni sa traiesti in orasul asta chemat Bucuresti fara sa nu intalnesti la fiecare pas cate un gentoi Louis Vuitton, cate-o papornita cu celebrele initiale, cate-o posetuta...sau chiar o borseta!!! Toate purtate cu gratie prin transpiratele metrouri, indesate prin aglomeratia din 311, carate la piata ( Doamne, sper ca nu cara si vreo leguma prin ele).

Pot sa-i iert pe cei care umbla cu fake-uri Rolex, pot sa-i iert si pe cei care-si rup de la gura copiilor ca sa-si ia "Mertzan" la mana a doua, dar pe femeile astea, si asa mutilate de moda bluglilor cu talie joasa si bluze mulate pe kilogramele in plus, NU POT SA LE IERT! SUNTETI PENIBILE CU VUITTOANELE VOASTRE DE TARABA !!!

No comments: