01 April 2012

Rasfatul de week-end


Am avut de multe ori statusul asta pe reteaua de socializare, dar acum m-am gandit ca in lipsa de alte idei, decat cele culinare sa indulcesc acest sfarsit de saptamana cu o reteta: briose cu ciocolata.

Este poate cea mai simpla si mai rapida reteta, pe care o poate face oricine cu un pic de bunavointa. Testul major este turnarea aluatului in formele de briose, in rest, floare la ureche.

Avem nevoie de 10 linguri de faina, 10 linguri de zahar (12 daca va plac mai dulci), 8 linguri de ulei, 2 oua, un pachetel de praf de copt si doua de zahar vanilat. Totul se zvarle intr-un castron suficient de incapator ca sa nu aruncam cu ingrdientele pe pereti cand bagam mixerul ( daca nu aveti un mixer, merge si cu o lingura si multa vointa). La final mai punem o cescuta de cafea plina cu apa (nu cu cafea!).
Se amesteca totul, apoi se toarna in formele de briose. Aveti grija sa puneti hartie speciala, altfel veti avea probleme la "decopertare".

Cantitatile prezentate sunt suficiente pentru cca 25 de briose medii.

Deasupra puteti pune ciocolata in doua moduri:

1. Se taie cubulete ciocolata (5-6 patratele) se presara peste aluat in forme. Se da la cuptor la foc mare. Se coc cam in 10-15 minute. Se face proba paiului.

2. Se coc mai intai briosele, se lasa la racit, apoi se decoreaza cu ciocolata topita si se lasa imaginatia sa zburde.

Ciocolata se poate topi la bain-marie ( atentie ca vasul in care e ciocolata sa nu atinga apa fierbinte de dedesubt) sau in cuptorul cu microunde (un minut, un minut jumatate). Verificati des starea ciocolatei din cuptor sa nu se arda, atfel veti avea un miniincendiu. Serios! Aveti nevoie de ciocolata simpla, alba, cu lapte sau neagra. Cantitatea depinde doar de gust.

Coacere placuta si degustare...mmm!

No comments: