05 October 2007

Mârlănia ca stil de viaţă

Uite cum ma revolta din nou toti pudibonzii care isi simt urechile agresate de cuvantul X sau Y spus de un demnitar sau de un functionarsau de cine o fi el spus...Stim toti, povestea cu "pasarica" si multe de acest gen, mai ales daca suntem femei!!!

De-asta nu-i inteleg pe cei care se grabesc sa arate cu degetul catre unul sau altul care i s-a adresat nu stiu cum unei femei, care a bruscat-o, care a insultat-o. Oameni buni, voi in ce lume traiti? In ce tara? In ce vremuri?

Agresiunea verbala, umilirea publica, bataia "rupta din rai" pana la urma sunt toate lucruri care se intampla poate nu in fiecare clipa, dar in fiecare minut cel putin.

Iar cand vine vorba de jurnalisti...Credeti-ma, presa nu este o jungla, este in mare parte un bordel ( la figurat si uneori la propriu). Ce pasarica se mai simte jignita de nu stiu ce cuvant, cand daca ar fi sincera cu ea insasi ar recunoaste ca este tratata astfel aproape in fiecare zi?

Oamenii care fac presa au atatea lacune in materie de educatie, incat mi se intampla uneori sa caut si sa gasesc cu greu vreo diferenta fata de santiere si hale de uzina.

Daca esti femeie si lucrezi in presa nu se poate sa nu ai cel putin UN coleg - daca nu toti - care se crede mai destept decat tine, pentru ca are ce tu nu ai in pantaloni, care simte nevoia sa te complimenteze ca pe o curva ( pentru ca alt limbaj nu are la el), care sta pe scaun cand tu esti in picioare si te trimite sa-ti cauti singura unul daca ai chef sa te asezi, care se poarta ca o femeie isterica, dar da vina pe ovarele tale pentru crizele lui de "neputinta"...Si lista poate continua.

Si aici vorbesc numai de presa. Daca ar fi sa vorbesc de toata societatea romaneasca, ar insemna sa fac un tratat despre mitocanie, prost gust, lipsa de crestere si prostie crasa, puturoasa.

Dar nu voi face asta, pentru ca as avea nevoie de Emetiral.

In rest, pace voua celor care ii educati pe romani la TV. Vestea proasta este ca esenta natiei este atat de putreda, incat scara valorilor, bunul simt, curatenia morala si fizica sunt ... undeva departe. Poate ca trebuiau trecute si astea in negocierile pentru intrarea in UE.

No comments: