10 September 2008

A trecut si gaura neagra !



Ca toate vestile senzationale de la televizor, si gaura neagra a fost mai putin spectaculoasa decat au anuntat-o ziaristii. Adica nici macar nu a aparut. Adica nici macar nu era programata sa apara azi. Adica ... aproape nimeni nu a inteles ce trebuia sa se intample azi.

Asa ca pentru ca nu au inteles nimic ziaristii, dar si politicienii (pentru ca e an electoral) s-au grabit s-o dea pe intelesul tuturor. Au aparut referiri directe la sfarsitul lumii, la Nostradamus si la... banii contribuabilor.

Era greu de crezut pentru orice om normal ca ceea ce fac fizicienii si toti oamenii aia de stiinta o sa fie ceva spectaculos, asa ca un foc de artificii, sau ca un show cu prezentator hiperactiv care urla : si acum doamnelor si domnilor, prima particula a pornit.... Toata lumea asteapta cu sufletul la gura !!!...Tensiunea creste!!!...Pleaca si a doua particula!!!....Acum, o sa sa intample!!!...tobele bat ca la circ pentru un salt mortal...Ta-tam! EXTRAORDINAR, EXPLOZIA S-A PRODUS! NIMENI NU A MURIT! TOTUL A FOST UN SUCCES. Si omul pluseaza : pentru orice eventualitate, iata avem langa noi si un echipaj de la ambulanta si unul de la pompieri...

Ei bine, n-a fost asa. Oamenii de la CERN care se ocupa de experiment sunt oameni seriosi, care au muncit mult, care au calculat mult, care nu au timp de rapait de tobe si de ta-tam-uri. S-au straduit si ei cat au putut sa faca fata camerelor si reporterilor si intrebarilor stupide, insa pana la urma cred ca erau al dracului de deranjati de prezenta atator ochi asupra lor.

Cui ii place sa stea cineva peste umarul lui sa se uite, mai ales cand nu intelege nimic din ceea ce faci si sa mai si intrebe ca o musca bazaitoare : ti-a iesit? ti-a iesit?

Reporterii au fost si ei dezamagiti. In primul rand ca nu azi avea sa se intample marea explozie...apoi, pentru ca singurul lucru pe care l-au vazut a fost un punct alb pe ecran pe care savantii s-au grabit sa-l aplaude...

Nu tu gaura neagra...nu tu apocalipsa...Plicticos...Trebuie sa asteptam pana pe 21 octombrie pentru lansarea celeilalte particule...Apoi cine stie cat, pana cand se intalnesc cele doua particule si explodeaza...

In cateva zile pot sa jur ca nu se va mai vorbi nimic despre experiment. Poate pe la televiziunile de sufragerie se vor numara zilele care au mai ramas pana la sfarsitul lumii, insa mai mult de atat nu cred sa se mai intample.

Cu atat mai mult cu cat si psihopatii care prevazusera gaura neagra s-au razgandit si ne-au dat termen vreo patru ani pana o sa "ne suga tot pamantul".

Ramane problema politicienilor care trebuie sa vada ce e cu banii contribuabililor, pentru ca am auzit io cum ni se explica faptul ca banii nostri se duc in experimentul asta. Nu direct, ci pe la Comisia Europeana...cica. Adica noi dam bani la UE si UE da bani la experiment...

Hmmm, nu prea cred io ca de-aia nu am bani in buzunar, pentru ca in UE suntem de un an si ceva, iar saraci de cand ne stim. Asa ca nu cred ca e de la experiment. Io cred ca gaura neagra e undeva in buzunarele politicienilor si ne "suge" toti banii.

Acuma ca s-a mai amanat sfarsitul lumii, ma duc sa ma culc. Da' tare mi-ar placea, cand o veni gaura neagra...sa-i caute mai intai p'astia care ii tot dau cu banii nostri...N-ar fi corect ?!

No comments: