14 February 2010

Pro V sau nu?






Nu ma pot hotari daca este mai mare isteria amorasilor sau a celor anti-v, adica anti Valentine's Day... Nu ma pot hotari daca ma revolta mai mult decat comercializarea Craciunlui la oferta sau la "2 in 1". Adica, pana la urma, e o alta campanie comerciala ca si cea din preajma sarbatorilor, unde beteala si globurile si cozonacii sunt inlocuiti de inimioare si de ursuleti.

Cred ca ar trebui sa fim sinceri cu noi insene. Daca nu am fi atat de multe care ne dorim ca de VD sa ne spuna ceva siropos, daca nu am suspina a recunostinta cand ne aduce trandafiri rosii, daca nu ne-am inmuia cand vine cu inimioare de ciocolata, atunci toata chestia asta ar rasufla si ar trece in uitare...

Si la fel sunt convinsa ca daca ei nu ar cumpara toate prostioarele si nu ar face toate gesturile astea comerciale si daca nu ar "achiesa" la minunea asta de zi, ar disparea in cativa ani.

Dar, doamnelor si domnilor, haideti sa fim cinstiti cu noi insine. Este o zi inventata si promovata si care are atat de mult succes, pentru ca viata noastra este de fapt trista, si lipsita de culori.

Pentru ca de la prima intalnire fetele invata ca baietii nu sunt asa si nu sunt asa... ca daca vrei sa fii intr-o relatie atunci trebuie sa te maturizezi. Romantismul este o prostie si fuck it... Let's have sex and ( later) children. Intre cele doua momente practic nu e nimic.

Iar femeile tanjesc dupa romantism cu cele mai ascunse ganduri ale lor. Chiar cand conduc un buldozer, sau impart pumni in arena. Chiar si atunci cand sunt cinice si masculine, femeile au nevoie de dragostea exprimata.

De asta au existat trubaduri, de asta exista ricky martini si enrique igleisasi, de asta exista barbare taylor bradford, de asta exista fat frumos, le prince charmant...si cum s-o fi chemand in toate dialectele acestei lumi.

Sfantul valentin este doar o mica parte a fanteziilor pe care femeile secolului 21 le tin ascunse. Pentru ca pari slaba daca ai nevoie de confirmarea "atat de stupida si superficiala" a iubirii lui. Pentru ca o femeie puternica stie cand este iubita, si nu are nevoie sa i se spuna cu flori sau cu inimioare de ciocolata. Ca gesturile de zi cu zi sunt cele care fac adevarata iubire sa iasa la iveala...


Bullshit. Toate femeile isi doresc ca el sa fie fat frumos. Toate fetele viseaza la un print care sa vina de departe si sa le ceara mana cu un genunchi in pamant. Toate vrem sa fim "the one" si sa ni se spuna asta cat mai des cu putinta.

As vrea sa pot fi atat de puternica incat sa spun ca Valentine's Day e o prostie, sa fiu atat de feminista incat sa spun ca suntem egale cu barbatii si nu vreau sa primesc flori si nu vreau micul dejun la pat si nu vreau sa primesc nici un cadou pentru ca mi-e suficient faptul ca suntem parteneri..bla bla bla

Dar nu sunt asa. Ma topesc dupa ursuleti si dupa ciocolata si dupa declaratii siropoase, si dupa filme in care el ramane cu ea pana la adanci batraneti ( da, fara sa stiu daca au bani de chirie sau de intretinere si cine ia copilul de la scoala).

Acum astept sa aruncati cu ce va vine la indemana. Dar eu macar sunt sincera.
Si imi place Valentine's Day.

No comments: